Koiramme - Our dogs


 

Meillä kotona on nykyisin "vain" kaksi doggia; keltaiset Viola (C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA TLNJW-16 Blaaholms Rubin, synt. 2015) ja hänen vielä nuori tyttärensä Bella (Alder Glade`s Treasure, synt. 2018) sekä heidän pikkuystävänään bostoninterrieri Alma (Opertunity`s Fadalma Glade, synt. 2016).

 Bostoni on rotuna vielä meille uusi, mutta aikalailla heti tulimme vakuuttuneiksi, että rotuvalinta dogin kaveriksi on osunut ihan nappiin.

Meillä koirat ovat enemmän perheen kuin koiralauman jäseniä. Haluan tästäkin syystä pitää kotona asuvien koirien määrän varsin rajattuna. Mielestäni jokainen koira ansaitsee tulla huomioiduksi ja koulutetuksi persoonana, eikä vain koiralauman yhtenä jäsenenä. Hyvän, kiinteän ja molemminpuolista onnea tuottavan omistajuussuhteen edellytys on runsas ajankäyttö ja yhteinen tekeminen koiran kanssa.

Enimmillään on meillä kotona asunut neljä doggia samaan aikaan. Kaikki sujui hyvin, mutta luonnollisen poistuman kautta määrä vähentyi, ja en tämän suurempaa laumaa enää tavoittele. Edesmenneet rakkaamme löytyvät sivulta Memories.

Harrastamme koiriemme kanssa lähinnä lenkkeilyä, pientä puuhailua sekä näyttelyitä, mutta ehdottomasti ei liian tosikkomielisesti edes jälkimmäistä.

Kotilauman ollessa pieni, mahdollistuu koirien kasvattaminen ja jatkojalostuksen turvaaminen osin yhteistyökotien ansiosta, joille haluankin osoittaa lämpimät kiitokset. Useimmiten niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Meillä on aina ollut tapana toimia lojaalisti, rehellisin ja reiluin periaattein, ja vastavuoroisesti olemme onneksemme saaneet kokea onnistuneita sijoitus-, jalostuslaina- ja muita yhteistyökuvioita. 

Yhteisomistuksessa (tai muussa sen kaltaisessa kimppahuoltajuudessa ;) ovat tällä hetkellä kotona asuvien lisäksi keltainen tanskandoggi Hilja (Maxidan`s Waiting For a Girl Like U, synt. 2015), keltainen tanskandoggiuros Reno (Maxidan`s Abracadabra, synt. 2016) sekä keltainen tanskandoggiuros Jäger (Jutlander`s Big Deal, synt. 2019)


Matkan varrella ja aikojen saatossa olemme osaomistaneet tai sijoittaneet seuraavat kasvattimme:

tanskandoggi Löppönen, FI MVA Alder Glade`s Loretta, 2004
bracco italiano Bertta, Alder Glade`s Breanna, 2007

tanskandoggi Bella, Alder Glade`s Elsie, 2008
tanskandoggi Bette, Alder Glade`s Rihanna, 2008
tanskandoggi Hapsu, FI & SE MVA Alder Glade`s Lawella, 2011
tanskandoggi Harmi, Alder Glade`s GM Dowina, 2012

 

Osaomistuskoirien lisäksi jalostuslainaan olemme saaneet Ritu (FI MVA HeJW-14 Alder Glade`s Elowena), Pipsa (LT & EE & LV JCH, BALT JCH, RU JCH Alder Glade´s Gloria Great-M) sekä Sade (C.I.B FI & EE & LV & LT & BALT MVA Red Rublev Sade).

Kasvattimme Lennart (FI MVA Alder Glade`s Luisfigo) ja Börje (FI MVA JMV-12 HeJW-12 JV-12 Alder Glade`s Alonso) puolestaan ovat olleet yhteistyöuroksia.